Amnesty International

Handtekeningenlijst voor Amnesty

Elke maand ligt er in de Regentessekerk een nieuwe handtekeningenlijst voor een slachtoffer van schending van mensenrechten. Voor of na de dienst kunt u daar uw handtekeing op zetten. Iedere maand een nieuwe actie.
Actie voeren, dat is wat we kunnen doen. En de slachtoffers gedenken in onze gebeden.

10 december – een jubileum

Dit jaar bestaat de Apeldoornse werkgroep van Amnesty 50 jaar.
Dat gaan we vieren op zaterdag 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens. In het Stadhuis waar we van 14.00 tot 21.00 uur de ruimte hebben voor een mooi programma. Met muziek en gedichten, onder andere van onze stadsdichters. En er zijn natuurlijk brieven die u kunt (over)schrijven. En posters en foto’s en videopresentaties van verschillende jaren.

U kunt langs de kramen lopen van een aantal goede doelen, die bij Mondial zijn aangesloten. Ze verkopen prachtige, bijzondere artikelen. En u kunt voorbeeldbrieven ophalen om aan een van de vele tafels te gaan zitten schrijven. Intussen luistert u naar levende muziek en gedichten, die van tijd tot tijd te horen zijn. Voor wie liever stilte heeft, zijn er kamers zonder geluid. Er komen mensen van ons langs met koffie en thee en af en toe een hapje. De burgemeester gaat de schrijfmarathon openen; dan is er ook taart!

Om ongeveer 19.00 uur bgint een fakkelwake op het Marktplein. Misschien wilt u een fakkel overnemen van iemand uit de kring en een kwartiertje daar staan. In het donker, denkend aan mensen die onze steun zo nodig hebben.
Alles is gratis. Alleen vragen we een klein bedrag, € 2,- voor de verzending van uw brieven.

De werkgroep verwelkomt u op elk tijdstip tussen 14.00 en 19.00 uur..

Ada Stafleu